Lentopäiväkirja

Kirjaamalla lennot palveluun pidät samalla digitaalista varmuuskopiota omasta lentopäiväkirjastasi. Laskukierroksessa mukana olevien ilmailuorganisaatioiden, kuten kerhojen, kalusto on automaattisesti tarjolla lentopäiväkirjan konevalinnassa ja lentäjä saa automaattisesti laskun kaikista organisaation kalustolle kirjatuista lennoista.

Lentopäiväkirjaa voi kuka tahansa lentäjä käyttää maksutta eikä sen käyttö edellytä esimerkiksi jäsenyyttä laskukierrosta käyttävässä ilmailukerhossa.

Organisaatioille lentäjien tekemistä lentopäiväkirjamerkinnöistä muodostuu automaattisesti kalustokohtaiset lentopäiväkirjat, jolloin kaluston käytön seuranta on helppoa.

Lentopäiväkirjaan kirjatut lennot tilastoidaan automaattisesti ja kaikki lennot saa ladattua CSV-muodossa milloin tahansa.

Automaattinen laskutus ja myyntireskontra

Ilmailuorganisaatio voi hoitaa laskukierroksen kautta kaiken jäsenistönsä suuntaan tapahtuvan laskutuksen.

Lentäjät kirjaavat lentonsa laskukierroksen lentopäiväkirjaan ja automaattinen laskutusjärjestelmä ottaa huomioon lennetyn kone- ja hinauskaluston, lentoajan, koneiden hinnoittelumallit, lentäjän mahdollisesti omistamat alennustuotteet kuten kausikortin ja luo näiden tietojen perusteella järjestelmään tallentuvan viitenumerollisen laskun. Vastaanottaja saa laskun sähköpostitse.

Ilmailuorganisaation rahastonhoitaja/talousvastaava seuraa laskutusta laskukierroksen kautta ja kuittaa laskut maksetuiksi organisaation tilille saapuneiden maksujen perustella. Järjestelmässä on myös ALV tuki.

Laskutusjärjestelmä tehostaa organisaation maksuliikennettä ja keventää rahastonhoitajan työkuormaa merkittävästi.

Verkkokauppa

Verkkokaupan kautta ilmailuorganisaatio voi myydä laskukierrosta käyttäville jäsenilleen tai asiakkailleen mitä tahansa tuotteitaan. Organisaation ylläpitäjä voi hallita myytäviä tuotteita ja ostetuista tuotteista muodostuu ostajalle viitenumerollinen lasku, joka tallentuu organisaation myyntireskontraan, ostajan omaan laskuseurantaan ja tulee lmyös ostajalle sähköpostitse.

Verkkokaupan kautta organisaatio voi myös tarjota erilaisia lentohinnoitteluun vaikuttavia tuotteita kuten esimerkiksi kausikortteja.

Verkkokaupassa tuotteet kasataan ostoskoriin, jossa ostoksia ja niiden määriä voi vielä muokata ennen ostopäätöstä.

Varauskalenteri

Organisaation lentokalusto on jäsenten / asiakkaiden varattavissa varauskalenterin kautta. Varauskalenteri tehostaa organisaation lentokaluston käyttöastetta ja mahdollistaa lentäjille miellyttävän kokemuksen, kun konetta ei tarvitse jonottaa kentällä.

Varauskalenteri on laskukierroksessa organisaatiolle maksullinen lisämoduli, jonka organisaation ylläpitäjä voi aktivoida ylläpidon asetuksista.

Käyttäjälle varauskalenterissa näkyy päiväkohtainen näkymä, jossa organisaation varattavat resurssit, eli koneet, ovat vaakasuuntaisilla riveillä ja päivän 24 tunnin jakso on jaettu yhden tunnin kokoisiin sarakkeisiin. Varaus tehdään klikkaamalla haluttua riviä ja asettamalla varaukselle aloitus- ja lopetusajat sekä kirjoittamalla vapaamuotoinen kuvaus. Käyttäjä voi poistaa omia varauksiaan milloin vain.

Tilastointi

Laskukierros luo käyttäjille automaattiset vuositilastot kaikista heidän lentokirjauksistaan. Tilastoissa on eriteltynä lentoajat ja laskumäärät konekohtaisesti.

Ilmailuorganisaatioille luodaan tilastot kaikista organisaation kalustolla lennetyistä lennoista. Ylläpitäjä voi valita tilastoinnin tarkastelun aikavälin ja lisäksi ladata tilastot itselleen CSV-muodossa, jolloin niitä voi esimerkiksi käsitellä taulukkolaskentasovelluksissa.

Aina käytössä

Laskukierros.fi on pilvipohjainen web-sovellus ja käytettävissä mistä tahansa missä on internet-yhteys - olitpa sitten toimistolla tai kentällä koneen siivellä. Käyttäjän ei tarvitse huolehtia ohjelmistojen asennuksista tai päivityksistä.

Kaikilla laitteilla

Laskukierros.fi toimii kaikilla nykyaikaisilla web-selaimilla, niin tietokoneilla kuin mobiililaitteilla. Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi ylläpidon tehtäviä suositellaan kuitenkin käytettäväksi kännykkää suuremmilla laitteilla.

Laskukierros.fi

Laskukierros.fi on ilmailuorganisaatioille edullinen toiminnanohjausjärjestelmä ja lentäjille ilmainen lentopäiväkirja. Entä mitä tarkoittaa ilmailuorganisaatio? Se voi olla yritys tai yhteisö, kaupallinen tai ei-kaupallinen, kuten esimerkiksi ilmailukerho, lentokoulu tai vaikka konekimppa.

Kuka tahansa lentäjä voi käyttää laskukierrosta lentopäiväkirjana maksutta, mutta eniten laskukierroksesta on hyötyä ilmailuorganisaatioille ja niiden kalustolla lentäville.

Laskukierros.fi starttasi keväällä 2013, kun olin Oulun Ilmailukerhossa toimihenkilönä ja laskutusvastaavana. Aloin kehittää laskutusjärjestelmää tavoitteenani helpottaa rahastonhoitajan ja laskutusvastaavan työtä digitalisoimalla ja automatisoimalla suuren osan heidän päivittäisestä työstään.

Laskukierros.fi aloitti laskutusjärjestelmästä, mutta on sittemmin kehittynyt yhä enemmän toiminnanohjausjärjestelmän suuntaan, kun mukaan on lisätty uusina toimintoina verkkokauppa, tilastointi ja konevarauskalenteri. Kehitys jatkuu ja tulevaisuudessa on tulossa erilaisia ratkaisuja lentäjien lupakirjojen seurantaan, koneiden huoltoihin ja maksuliikenteen digitalisointiin.

Laskukierros.fi kehittäjä,
Lasse Haverinen
email: info@laskukierros.fi

Mitä se maksaa?

Lentäjille ilmainen - organisaatioille joustava hinnoittelu ominaisuuksien ja organisaation koon perusteella

Ilmailuorganisaatioille maksuton kokeilu

Kokeile 60 päivää ilman sitoumuksia
Aloita tästä